Wapń w formie chelatu z aminokwasem oraz naturalny krzem

0 %
biodostępności

Stosowanie MC Calcium

oprysk

2-4 l/ha na 400-600 l wody

ferygacja

1-2 l/ha na 1000 l wody

Opinie rolników

"MC Calcium poprawia zawartość suchej masy. Wnika przez pory i zapewnia wysoką masę przy zbiorach. Dla nas jest bardzo wygodny w aplikacji. Nie ma zapachu. Nie musimy wdychać zapachu chemii. Chcemy pracować z tym produktem również w przyszłości. Ze wzglądu na konsumentów i na nas też.
Eric Harrouet
Rolnik, produkcja konwencjonalna 270 ha
"Dostaliśmy preparat szybko. To było dla nas bardzo ważne. Zawsze potrzebujemy produktu w konkretnym momencie i nie możemy czekać. Jeśli możemy go mieć na czas, to bardzo dobrze, że laboratorium dostarcza mam go szybko. To świetnie działa."
Jean-Claude Malosse
Rolnik, produkcja konwencjonalna 25 ha

Właściwości MC Calcium

Chelat aminokwasowy

Forma chemiczna stosowanego nawozu ma zasadniczy wpływ na skuteczność jego działania. Chelaty aminokwasowe mają najwyższą przyswajalność spośród dostępnych na rynku form nawozów mikroelementowych. Pierwiastki, dzięki połączeniu z bardzo małą cząsteczką jaką jest aminokwas, są rozpoznawane przez roślinę jako łatwe źródło pożywienia i błyskawicznie pobierane w ciągu 2-4h od aplikacji. Nie pozostawiają osadów na liściach.

Chelatacja skutecznie chroni mikroelementy. Związki są stabilne w szerokim zakresie temperatur i pH. Nie wchodzą one również w reakcje chemiczne z innymi preparatami (możliwość mieszania chelatów z różnymi preparatami).

Krzem organiczny

Z każdym rokiem rośnie wiedza dotycząca pozytywnych efektów stosowania preparatów krzemowych na rośliny uprawne.

Aby umożliwić roślinom łatwe pobieranie i przyswajanie krzemu w naszych produktach wykorzystujemy wyciągi ze skrzypu polnego i pokrzywy, które zawierają naturalny krzem w formie organicznej.

Gwarancja jakości

Certyfikat ISO 22000 gwarantuje całkowite bezpieczeństwo stosowania i brak jakichkolwiek pozostałości.
Biodevas kładzie szczególny nacisk na bezpieczeństwo użytkowników a następnie konsumentów. Z tego względu zdecydowaliśmy się respektować wymagania związane z normą ISO 22000. Certyfikat ten oznacza najwyższą jakość bezpieczeństwa żywnościowego i potwierdza zgodność z najostrzejszymi normami. ISO 22000 gwarantuje całkowite bezpieczeństwo naszych produktów. 
Wymagania ISO 22000 dotyczą między innymi: 
– systemu pracy ukierunkowanemu na zapobieganie zagrożeniom 
– skutecznej komunikacji między wszystkimi zaangażowanymi partnerami 
– systemu śledzenia produktów